Nowe miejsca aktywności koedukacyjnej - podpisane umowy

05.08.2022 | Dodał: Administrator

Dnia 3 sierpnia 2022 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Zachodniopomorskiego w Szczecinie podpisano umowę w ramach podziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania”. Umowę ze stowarzyszeniami podpisali wicemarszałek Olgierd Kustosz oraz członkini zarządu Anna Bańkowska. Kwota, która pozwoli na realizację projektu to ponad 3 mln zł.

W projekcie udział wezmą trzy Lokalne Grupy Działania: Stowarzyszenie Środkowopomorska Grupa Działania, Stowarzyszenie Lokalnej Grupy Działania „Siła w Grupie” oraz Lokalna Grupa Działania „Gryflandia”.

W ramach miejsc aktywności koedykacyjnych powstanie nowa infrastruktura rekreacyjno-turystyczna: place zabaw, siłownie pod chmurką, altany, skatepark oraz mobilne miejsca aktywności wyposażone m.in. w namioty plenerowe, podesty sceniczne, stoły oraz ławki piknikowe. Zostaną one utworzone na terenie powiatów: koszalińskiego, sławieńskiego, białogardzkiego, kołobrzeskiego i gryfickiego.