Umowa na realizację strategii rozwolokalnego na lata 2014-2020 podpisana

Już teraz oficjalnie rozpoczynamy przygotowania do realizacji Strategii Rozwoju Lokalnego na lata 2014-2020, której celem jest wsparcie rozwoju gospodarczego, wzmocnienie atrakcyjności obszaru, aktywizacja mieszkańców oraz wzmocnienie kapitału społecznego na obszarze działania SŚGD.

16 maja br. Zarząd Stowarzyszenia Środkowopomorska Grupa Działania podpisał z Zarządem Województwa Zachodniopomorskiego umowę o warunkach i sposobie realizacji strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społecznośćW imieniu Samorządu Województwa Zachodniopomorskiego w podpisaniu umowy uczestniczyli Wicemarszałek Województwa Jarosław Rzepa, Członek Zarządu Województwa Zachodniopomorskiego Robert Grzywacz.

Środki w wysokości 15 000 000 złotych przeznaczone zostaną na lokalne inicjatywy, nowe miejsca pracy,  rozwój gospodarczy, inwestycje w infrastrukturę turystyczną i rekreacyjną na obszarze działania Stowarzyszenia SŚGD.  Pierwsze konkursy odbędą się szacunkowo na przełomie września i października 2016 r. O dokładnych terminach naborów wniosków będziemy informować na bieżąco.

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z uroczystości podpisania umowy.